Lesgevers

PAUL EMBRECHTS

2Paul ontdekt in 1991 de, in ons land nog vrij onbekende, Argentijnse tango. Vier jaar later start hij met lesgeven en in 1998 is het tijd voor een eigen danszaal op het Antwerpse zuid! “Tangofabriek El Sur” is geboren.

Als oud-leraar in het secundair onderwijs, zit lesgeven Paul in het bloed. Voeg daarbij de vele jaren dat hij nu al tangoles geeft, en het resultaat is een ruime pedagogische basis.

Als oud-leraar in het secundair onderwijs, zit lesgeven Paul in het bloed. Voeg daarbij de vele jaren dat hij nu al tangoles geeft, en het resultaat is een ruime pedagogische basis. Paul volgde zelf les in binnen- en buitenland bij een pak Argentijnse maestro’s en werkte samen met meerdere Argentijnse danseressen. Hij gaf in het verleden ook al tango-advies voor tv-reeksen en filmopnames. Hij wordt al geruime tijd bijgestaan door Kristien Braet. 

Hij heeft zijn hart verloren aan de traditionele Milonguerostijl (dichtbij dansen) én de authentieke tangomuziek en orkesten.

Paul: “Argentijnse tango is ingehouden passie. De figuren zijn een lege box die de dansers opvullen met hun eigen gevoelens. De traditionele tangomuziek helpt hen daarbij. De danser kiest zelf hoe hij/zij die muziek interpreteert: traag of snel, met accenten…maar altijd in stilzwijgende samenspraak met de partner.”